Παντοπωλείον, εδωδιμοπωλείον, κρεοπωλείον, οπωροπωλείον-κηπευτικά, εδώδιμα αποικιακά, εδώδιμα εντόπια. Οινοζυθεστιατόριον.
Πωλούνται και αγοράζονται άπαντα!

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πότε έχουμε επόμενες εκλογές;

Νέα ανακάλυψη των αρχαιολόγων στα θεμέλεια του Αρχαίου Βουλευτηρίου των Αθηνών, στην περιοχή που ονομάζοταν 'Σύνταγμα'.
Βρέθηκε όστρακο (που φυλάσσεται στο Ίδρυμα Ανιάτων, αίθουσα ΚΣΤ΄, προθήκη 23.405, ράφι 6.413 δεξιά των εισερχομένων).
Πρόκειται για όστρακο του 21ου αιώνα μ.Χ. (μετά Χούντας), σε αττικο-δωρική διάλεκτο στο οποίο αναγράφεται όνομα αγνώστου μέχρι σήμερα πολιτικού.
Η επιγραφή αναφέρει : + ΓΕΟΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΘΕΝ, που μεταγραφομένη διαβάζεται: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΘΕΝ. Παρατηρούμε ότι δεν χρησιμοποιείται το Ευκλείδιο αλφάβητο, χωρίς διαχωρισμό του 'Ο' και του 'Ω' , 'Η' και 'Ε' και δεν χρησιμοποιείται το 'ΟΥ' (αυτό εφευρέθηκε από τον πολιτικό Γεώργιο Ράλλη, τον 20ο αιώνα), ενώ ο γράψας χρησιμοποιεί την δωρική στο 'ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΘΕΝ' αντί του 'ΑΜΕΡΙΚΑΝΗΘΕΝ' . Πιθανόν ορθογραφικό λάθος του καημένου πολίτη, που ψήφισε κάτω από πίεση και εκβιασμό, όπως φαίνεται.
Επιπλέον παρατηρούμε την χρήση ΣΤΑΥΡΟΥ έμπροσθεν του ονόματος, πράγμα που συνηθίζεται μέχρι των ημερών μας.

Οι ερευνες δεν έχουν τελειώσει ακόμα, ενώ αναμένετε να βρεθούν αρκετές ψηφίδες-όστρακα με το όνομα του εν λόγω πολιτικού από την Αμέρικα.

Να σημειώσουμε ότι, σε επίχρησμα τοίχου ανακτόρου, που πιθανολογείται οτι είναι το επωνομαζόμενο "Μαξίμου", βρέθηκε 'γκραφιτι' με την φράση:
«Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες. Πρέπει να αλλάζονται συχνά για τους ίδιους λόγους».
Ανώνυμος
Μόλις αποκατασταθεί θα τοποθετηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, όπου σκοπεύουν να μεταφερθούν όλα τα μελλοντικά όστρακα και λοιπά αντικείμενα που θα βρεθούν στην περιοχή 'Συντάγματος'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου