Παντοπωλείον, εδωδιμοπωλείον, κρεοπωλείον, οπωροπωλείον-κηπευτικά, εδώδιμα αποικιακά, εδώδιμα εντόπια. Οινοζυθεστιατόριον.
Πωλούνται και αγοράζονται άπαντα!

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Κρατικοδίαιτοι

από το http://antitheto.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Κλασική περίπτωση κρατικοδίαιτης οικογένειας και ένα καλό δείγμα των ανθρώπων που μας κυβερνούν:
Ο χοντρός παππούς εν ώρα εργασίας (εσύ τον πληρώνεις)
Ο Πάγκαλος γεννήθηκε το 1938. Όπως είπε και η σύζυγος του, Χριστίνα Χριστοφάκη, στον Clinton, είναι ένας πολιτικός χωρίς ηλικία (κάτι σαν τις γριές που βάζουν ένα κεράκι στην τούρτα, σαν τον ξεμωραμένο παππού που κανείς δεν θυμάται πότε γεννήθηκε). Η κ.Χριστοφάκη όμως που γεννήθηκε το 1969 θα μπορούσε άριστα να έχει πατέρα το γεροχοντροθόδωρο. (Για αυτούς που τα μαθηματικά τους προδίδουν, ο Θοδωρής ήταν 31 ετών όταν εγεννήθη η μέλλουσα).
Ο Θοδωρής που ποτέ δεν γνώρισε πραγματική δουλειά (ήταν μόνο βοηθός στο Πανεπιστήμιο στη Γαλλία για ένα φεγγάρι), πέρασε από όλα τα υπουργικά πόστα χωρίς να πετύχει τίποτε στη ζωή του.
Ο Θοδωρής λοιπόν, πιστός στο ότι δεν δουλεύουμε (οικογενειακώς) "προσέλαβε" την κόρη του, Αριάδνη, το 1999 στο βουλευτικό του γραφείο. Δηλαδή μας υποχρέωσε να της πληρώνουμε μισθό γιατί είναι κόρη του.
Το 2004 (επί ΝΔ- όλοι οι σκύλοι μια γενιά) την έβαλε στη βουλή βάσει νόμου, που πρότεινε το κόμμα του και ψήφισε ο ίδιος (μη μας λέει ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά). Στη βουλή είχε υψηλό μισθό (16 τουλάχιστον μισθούς- στα παιδιά μας θα τσιγκουνευτούμε?) αλλά προτίμησε να το συνδυάσει με τρίμηνες διακοπές το καλοκαίρι συν Χριστούγενα - Πάσχα. Έστειλε λοιπόν το κορίτσι απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δηλ. μισθός από τη Βουλή, διακοπές από το Πανεπιστήμιο.
Έλα όμως που το κορίτσι νόμιζε ότι ήταν η μεγάλη αηδός!! Αμ έπος άμ έργον. Αμέσως στη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων να λέει τα κάλαντα ως "λυρική τραγουδίστρια" (όχι δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, μόνος του τα είπε ο παππούς Θοδωρής).
Μετά ο Θοδωρής ζήλεψε τα κατορθώματα του μεγάλου διδασκάλου (Αντρέα) αλλά και του μικρού (Άκη). Όχι δεν ζήλεψε αεροσυνοδό, ούτε έκλεισε αεροπλάνο να πάει τους προσκεκλημένους στο Παρίσι.
Πήρε μόνο ως σύζυγο τη συμμαθήτρια της κόρης του (λέμε τώρα...) η οποία τον ηράσθη μόλις τον είδε. (Ουδέν κρυπτόν υπό τον Internet: 1η σύζυγος: Ιωάννα Λυμπέρη, 2η σύζυγος: Ιωάννα Καυταντζόγλου, 3η ανηψιά του Μητσοτάκη ). Ο μπαμπάς της είχε την γνωστή κομπίνα στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αντιδήμαρχος με κατασκευαστική εταιρεία. (Αν είχα ένα € για κάθε κατασκευαστή αντιδήμαρχο θα ήμουν πλούσιος τώρα). Το ότι είναι ξάδελφος του Μητσοτάκη, από το Βάμο, είναι παράπλευρη απώλεια...
Η γυναίκα τώρα είναι κλασική νοικοκυρά. Λίγο παχουλές οι γάμπες αλλά συμμαζεμένη κατά τα άλλα. Βιογραφικό της δεν βρήκαμε. Ολόκληρο δικτυακό τόπο έχει ανοίξει, η φάτσα της κόντρα πλάνο, κανένας άλλος δεν υπάρχει σ'ολόκληρο το site, βιογραφικό δεν βρήκαμε. Νοικοκυρά λοιπόν. Μάθαμε ότι έφερνε καφέδες μια περίοδο στην Ελευθεροτυπία αλλά τίποτα θετικό.
Η νοικοκυρά λοιπόν κάνει το πρώτο λάθος: Μιλάει...
Ο πατέρας μου Ανδρέας Χριστοφάκης, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Καλυβίων,
  • έφερε το σχολικό λεωφορείο στην περιοχή
  • το δίκτυο του νερού και
  • τη ΔΕΗ.
Όχι δεν τα βγάζω από το μυαλό μου! Βρε, μπελά που βρήκαμε...
Η γυναίκα νομίζει ότι παίζει σε ταινία του '50 (ξέρετε, από τον προηγούμενο αιώνα- από αυτές με τα δύο χρώματα - άσπρο & μαύρο- και μην πείτε ότι δεν είναι χρώματα και την μπλέξουμε...)
Συνεχίζει όμως...
  • Εγώ σκοπεύω να δημιουργήσω
  • εσωτερική συγκοινωνία στο νέο δήμο,
  • να λύσω το αποχετευτικό,
  • να προστατεύσω τον υδάτινο ορίζοντα,
  • να προχωρήσω το σχέδιο πόλης,
  • να στελεχώσω το Κέντρο Υγείας,
  • να δημιουργήσω σύγχρονη σχολική υποδομή και
  • να καθαρίσω τον δήμο από τα σκουπίδια
Και ακάθεκτη συνεχίζει:
«Να συνδέσω το Δήμο Σαρωνικού με καραβάκια, τα βράδια του καλοκαιριού, με την Επίδαυρο»
Και αν δεν καταλάβατε εννοεί ότι το μεγάλο άγχος, που είχαν οι κάτοικοι των Καλυβίων όλα αυτά τα χρόνια,
ήταν να πηγαινοέρχονται στην Επίδαυρο, τώρα πάει...
Σκεφτείτε τώρα, τι προβλήματα υπάρχουν στο μυαλό αυτής της γυναίκας που πριν κλείσει καλά καλά τα τριάντα ερωτεύτηκε το εξηκοντούτη (και) Πάγκαλο ("σκέτη ομορφιά" σημαίνει το όνομα εις την αρχαία Ελληνική).
Και ο Θοδωρής σπεύδει να ταπώσει τους ούτως ή άλλως αποσβωλομένους κακεντρεχείς:
...το δικαίωμα ή όχι η σύζυγος ενός επιχειρηματία να ανοίξει δική της επιχείρηση ή η σύζυγος ενός καλλιτέχνη να εκφράσει τη δική της καλλιτεχνική αντίληψη. Γιατί όχι και η σύζυγος ενός πολιτικού;
Εμπρός λοιπόν τώρα που κρατάμε την κουτάλα, να ανοίξουμε τη δική μας επιχείρηση στα ΚΑΛΥΒΙΑ. Και μη μιλήσει κανείς για νεποτισμό, ή για μέλι. Πρόκειται σαφώς για επιχείρηση.
Εξ άλλου ο ξάδελφος του Μητσοτάκη δίδαξε στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου